Capoeira

Ieri am fost cu fratele meu la antrenament – antrenamentul lui de capoeira. S-a apucat de vreo lună de sportul acesta; de foarte mult timp își dorea să învețe această artă. Are vreo 2 filme în care se pune baza pe capoeira și cred că le-a văzut de cel puțin 5 ori pe fiecare.

Nu știu cât de mulți dintre voi au idee ce este capoeira, așa că am luat câteva rânduri de pe pagina de facebook a clubului de capoeira din România.

” Capoeira este o forma de arta braziliana care combina elemente de arte martiale, jocuri, muzica si dans. Capoeira a fost creata in Brazilia de catre sclavii adusi din Africa, avandu-si originile in secolul 16.
Descriere

Prin imbinarea armonioasa si creativa a tehnicilor de arte martiale cu elemente de dans, capoeira pune intr-o miscare continua si fluida intregul corp, avand drept rezultate directe un organism sanatos, puternic si elegant, plus dezvoltarea capacitatilor de coordonare, control si echilibru.

Capoeira inseamna in primul rand miscare si gratie, placerea unui joc bazat pe comunicare si anticipare si poate fi practicata de oricine, la orice varsta.

Beneficii :

– dezvoltarea si mentinerea unei conditii fizice corespunzatoare

– un mod distractiv de a invata ceva nou

– dezvoltarea capacitatii de a lucra in echipa
– tonifierea musculaturii
– flexibilitate, energie si eleganta
– dezvoltarea puterii de concentrare prin complexitatea exercitiilor
– creste forta musculara
– intareste sistemul osos „
Acum să vă spun  care a fost motivul pentru care am mers și cum mi s-a părut mie acolo.
Voi începe cu motivul. Păi…am mers mai mult pentru că voiam să mai scriu și despre altceva pe blog, voiam și să-l ajut pe Alex cu promovarea cursurilor sale de capoeira ( din câte știu este printre puținii oameni din România care practică acest sport și care se pricepe într-adevăr )  și pentru că  tata tot încearcă să mă convingă să merg și eu cu fratimiu. Zice că mi-ar prinde bine puțină mișcare și, recunosc că așa e. Faza e că nu sunt încă 100% sigură dacă să merg. De ce? Pentru că mi-e teamă că durerile mele de genunchi vor fi mai dese, mi-e teamă că nu voi prinde mișcările, că voi încurca, că nu o să-mi iasă săriturile, că nu voi reuși să fac roata etc.
Dar…există un dar. Azi mi-a plăcut foarte mult. Atmosfera a fost genială. Deși eram pentru prima oară acolo și nu cunoșteam pe nimeni, m-am simțit foarte bine. Mă simțeam în largul meu. Oameni erau atât de primitori și de binedispuși. Nu simțeam că prezența mea i-ar deranja. Am cunoscut multe persoane foarte de treabă.
Chiar dacă eu făceam doar poze pentru că asta venisem să fac, urmăream cu atenție antrenamentul lor. Încercam să prind mișcările, să-mi dau seama cum ar trebui să fac.
Probabil cel mai important ar fi să vă spun dacă merită să mergeți să faceți capoeira. Păi, eu zic că da. Cunoașteți oameni, vă mențineți în formă, uitați de stres și de nebunia din oraș, vă relaxați și vă hrăniți corpul cu energie pozitivă. Să nu credeți că dacă capoeira combină elemente de arte marțiale asta înseamnă că o să vă bateți pe-acolo. Nu! Din câte am observat eu, este important să înveți să-ți menții echilibrul, să fii concentrat mereu și atent la partenerul tău.
Probabil că de data viitoare voi merge și eu la cursuri. Nu știu încă foarte sigur, dar mă tentează. Ar fi ceva nou pentru mine. Aș numi asta o provocare. Vedem!
În fine… hai să vă arăt și câteva poze ca să vă faceți și voi o idee. Vă spun și un secret. Am și filmat puțin așa că în curând voi posta și filmulețul de la antrenament, dar asta după ce mă voi întoarce din tabără. 🙂
Cam atât pentru azi. Sper să vă placă. Eu una am avut o zi frumoasă și am avut parte de o experiență la fel de frumoasă. Mulțumesc! 🙂

10 gânduri despre ”Capoeira

  1. Daniel zice:

    Cine ma poate ajuta cu cateva detali in ce orase se practica aceasta arta numita Capoeira ..ca vreau sa invat si eu ..????? ruxi daca ma poti ajuta cu niste detali..sau oricine add la foll_angel2008

    Apreciază

Lasă-ți amprenta aici...