Gând de seară

distanta

      Distanța îi apropie pe oameni

Deși mulți spun că „ochii care nu se văd, se uită”, eu nu m-aș stabili pentru totdeauna în această tabără, uneori, ce-i drept, cam pesimistă; nu prea sunt de aceeași părere. Se uită doar dacă nu vor ei să-și mai amintească unii de alții. Până la urmă, totul ține de voință: dacă vrei, totul e posibil, dacă nu vrei, poți face ca totul să pară imposibil ( deși nimic nu e imposibil ). Depinde din ce unghi privești lucrurile.

Oamenii spun că distanța este o barieră greu de doborât, că oricâte iluzii ne-am face că nu există, ea rămâne acolo. Ei, bine, asta doar pentru că ea stă neclintită și nu spune nimic, însă noi suntem capabili să facem mai mult de-atât. Noi chiar putem. Noi avem capacitatea de a da la o parte din drumul nostru această barieră. Ce-i drept, contează cât de mult îți dorești acest lucru și dacă într-adevăr crezi în el, cu toată ființa ta. Degeaba mintea afirmă ceva dacă nu există o concordanță între ea și acțiunile noastre. Doar spunând că nu vrei să consideri distanța o piedică, lăudându-te că pentru tine nu e așa, nu te face să o îndepărtezi. E nevoie și de ceva inițiativă.

*

Dacă două persoane țin într-atât de mult una la alta, vor muta și munții din loc pentru a-și fi alături. Poate că distanța aduce durere, suferință sau neliniște, dar cum să vezi soarele strălucind dacă nu dispar norii care l-au acoperit la un moment dat?

*

Nimeni nu vrea să fie singur, doar că pentru unii dragostea e mai aproape de casă decât pentru alții.

*

Numai oamenii care iubesc și atunci când sunt departe unul de altul, iubesc cu adevărat atunci când sunt aproape. Distanța nu este oaia neagră care vrea să aducă tristețe; ea este uneori cea care determină apariția unor sentimente pure și de durată. Distanța nu omoară pe nimeni, doar oferă putere, întărește. Distanța nu desparte suflete, distanța le apropie…

 

Reclame

2 gânduri despre ”Gând de seară

Lasă-ți amprenta aici...

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s